Verdere woningbouw in Buitenplaats de Goorn komt eraan.

 

Met het verstrekken van een krediet voor het bouwrijp maken van het gebied voor  woningbouw voor fase 3 en 4 in Buitenplaats, komen er weer woningen op de markt  in deze kern.

 

Voor de realisering van dit gehele plan Buitenplaats, heeft Gemeente Belangen  Koggenland zich sterk gemaakt om eerst de infrastructuur (wegen) aan te leggen,  alvorens met de bouw wordt begonnen. Daarbij heeft GBK juist aangedrongen om  de ontsluiting op de Burght eerst te realiseren, om de veiligheid te kunnen  garanderen en verkeersdruk te beperken op de bestaande aanvoerwegen.

 

Hier hebben wij de handen niet voor op elkaar gekregen en zijn de fases 1 en 2  gebouw en zijn alle verkeersbewegingen via de Zuid Spierdijkerweg verlopen.  Gelukkig zijn er geen ernstige ongelukken gebeurd, maar dat kon men niet van te  voren voorspellen.

 

Nu de laatste 2 fases in uitvoering komen, heeft GBK wederom gepleit voor het  eerst aanleggen van deze ontsluiting. Voor ons is het onbespreekbaar dat alle  bouwverkeer wederom via de Zuid Spierdijkerweg en door het reeds gerealiseerde  deel van deze mooie wijk zal lopen. Middels het verkeer direct via de ontsluiting  met de Burght en de Buitenplaats te laten plaatsvinden, kunnen we de veiligheid  waarborgen. Zeker voor de kwetsbare verkeersdeelnemers uit de nieuwe wijk is dit  van groot belang.

 

Tevens stelt GBK voor om in het nieuwe deel van de wijk de inzameling van het  afval anders te regelen. Door het inzetten van een milieustraat, welke ondergronds  wordt geplaatst, zetten wij ons hiermee duurzaam in. Door deze binnen het  beeldkwaliteitsplan op de uitvalshoeken van de wijk te realiseren (daar waar de  bewoners elke dag langskomen)  is o.a. de toegang voor het ledigen ervan ideaal.

 

Tevens behoort hiermee de verrommeling van de klikko’s in het straatbeeld tot  verleden tijd, rijden de vuilniswagens niet meer door de wijk, wat veel fijnstof  scheelt en zijn de kosten beduidend lager. Zomaar enkele belangrijke punten die  tot voordeel spreken om ons gedrag voor deze toekomst te veranderen.

Wordt vervolgt.

 

Home Nieuws Vergaderingen Activiteiten Jaarplanning Programma Columns samenleving Contact Ledenpagina

KERNENNIEUWS

 

Avenhorn

 

Obdam

 

Spierdijk

 

Bobeldijk

 

Zuidermeer

 

Rustenburg

 

Ursem

 

De Goorn

 

Hensbroek

 

Scharwoude

 

Oudendijk

 

Berkhout

 

Grosthuizen

 

WogmeerWord lid van Gemeente Belangen Koggenland en bepaal mede wat er in uw omgeving gebeurt.

Meld u aan via het aanmeldingsformulier
of neem contact op met een van de fractieleden.

 

Gemeente Belangen Koggenland