Motie vreemd aan de orde van de dag:

 

Gemeente Belangen Koggenland heeft in de raadsvergadering van 11 juni een motie ingediend met een verzoek aan het college, voor een onderzoek naar het inpassen van centraal ondergrondse afval inzameling voor de nieuw te bouwen fase 3 en in de toekomst fase 4 van de wijk Buitenplaats in de Goorn.

Met de ervaringen van de huidige containers, een duurzame inzameling van afval en de besparingen, hebben we met deze vorm van inzameling een visie voor de toekomst voor ogen.

U herkent o.a. de volgende situaties van de huidige containers:

- de klikko's worden soms daags van te voren neergezet en daags na het ophalen pas weggehaald, waarmee stoepen soms 2 dagen 'bezet' zijn,   >>> dit doet afbreuk van de veiligheid voor schoolgaande kinderen, rolstoelgebruikers en kinderwagen.

- men zet de containers buiten het woonerf, waardoor er verrommeling van het beeld in wijken is,   >>> bij centraal gelegen ondergronds blijft er nog maar 1 (groen) container staan.

- met de lage frequentie van ophalen van o.a. de grijze restcontainer, is er veel overlast van ongedierte en stank,     >>> ondergronds is koeler, staat niet in de zon. dus geen stankoverlast.

- de ophaaldienst rijdt anderhalf uur door de wijk, waardoor o.a. fijnstof en rekening met het parkeren gehouden moet worden.  >>> met centraal ondergronds is dit maar 1 keer op een locatie centraal gelegen.

-met de implementatie in deze nog te bouwen wijken, hebben de bewoners geen omschakeling te maken,  >>> het bespaart de uitrol van nieuwe rolcontainers.   

- de afvalstofheffing zou op deze wijze veel goedkoper kunnen, dit vanwege de kosten van inzamelen in uren en materiaal en dat er minder containers uitgerold hoeven te worden.

 

Jammer is te vermelden dat deze motie niet is aangenomen. Met de informatie die hieruit zou zijn voortgekomen, had de gemeenteraad een duidelijke visie kunnen neerzetten en de HVC hierop kunnen wijzen.

Een reden dat deze motie niet is aangenomen, is dat de meerderheid eerst het rapport van de HVC over het inzamelen van het afval wil afwachten. Dit getuigd van gebrek aan visie en lef om in de toekomst te investeren, ten gunste van onze eigen inwoners.

 

Lees hier de Motie vreemd aan de orde van de dag.

 

 

Home Nieuws Vergaderingen Activiteiten Jaarplanning Programma Columns samenleving Contact Ledenpagina

KERNENNIEUWS

 

Avenhorn

 

Obdam

 

Spierdijk

 

Bobeldijk

 

Zuidermeer

 

Rustenburg

 

Ursem

 

De Goorn

 

Hensbroek

 

Scharwoude

 

Oudendijk

 

Berkhout

 

Grosthuizen

 

WogmeerWord lid van Gemeente Belangen Koggenland en bepaal mede wat er in uw omgeving gebeurt.

Meld u aan via het aanmeldingsformulier
of neem contact op met een van de fractieleden.
Gemeente Belangen Koggenland