Zienswijze GBK op Subsidiebeleid 2020

 

Met het subsidie beleid zoals die is verwoord in het raadsvoorstel is GBK voorstander in tegenstelling toy wat er in de krant vermeld stond. Waar GBK moeite mee heeft en waar geen draagvlak voor is gekregen, is dat GBK de waarderingssubsidies voor de 18+ verenigingen na de kerntakendiscussie weer in het leven wil roepen, en niets anders dat dat.

 

het pleidooi was door Karin vna der Gaast is gehouden:

 

Gemeente Belangen Koggenland heeft het afgelopen anderhalf jaar moties en amendementen ingediend voor het terugbrengen van een waarderingssubsidie voor verenigingen die tot aan 2016 deze subsidie ontvingen.

Waarom deze hardnekkigheid vraagt u zich af

De sociale infrastructuur in onze gemeente is van net zo groot belang als de gebruikelijke infrastructuur:  de wegen, de zorg voor het water,  woningbouw en scholen.

 

Gemeente Belangen Koggenland vindt dit een gemiste kans. Doe aan preventie! Eenzaamheid, sociale uitsluiting, vergrijzing zijn maatschappelijke ontwikkelingen  die ook Koggenland niet voorbijgaan.

 

De afwijzing  van deze waardering van de eigen inwoners door de coalitie kan niet om het geld gaan. De bijdragen per  vereniging liggen tussen de 120 en 300 euro per jaar. De bijdrage per jaar is  70.000 euro. Ook te overzien.

 

Keert de coalitie de rug rug toe naar de  inwoners zo vragen wij ons als  Gemeente Belangen Koggenland dan ook  af

 

Inwoners daar doen we al het werk als gemeenteraad voor. Waardeer de inspanningen van deze inwoners.

 

Het is komend jaar 75 jaar na de oorlog er zal weer veel verwacht worden van de historische verenigingen, de oranjeverenigingen, stichting  5 mei in onze kernen. Als je een deel van de kosten van de organisatie van de evenementen wegneemt, laat je zien dat je die inspanningen  waardeert, dat je je inwoners waardeert.

 

In onze mooie plattelandsgemeente Koggenland  met 13 kernen zijn de 492 verenigingen van groot belang voor de sociale cohesie en voor de zorg voor elkaar. Ze zijn onmisbaar!

 

Tot 2016 werden een aantal van deze verenigingen gewaardeerd met een kleine subsidie. Deze verenigingen: muziek-, zang-, toneel-, historische- en carnavalsverenigingen, maar ook stichting 5 mei , en meer,  verzorgen  jaarlijkse een opvoering,  presentatie of product  waar dat beetje extra steun voor nodig was. Dat werd gewaardeerd.

 

Helaas werd deze mening van GBK niet onderschreven door de overige partijen

Home Nieuws Vergaderingen Columns GBKers Jaarplanning Programma Columns samenleving Contact Ledenpagina


Word lid van Gemeente Belangen Koggenland en bepaal mede wat er in uw omgeving gebeurt.

Meld u aan via het aanmeldingsformulier
of neem contact op met een van de fractieleden.
Gemeente Belangen Koggenland