Subsidie verhoging 10% alleen voor verenigingen voor jongeren.

 

Dat is het voorstel wat het college in de raad van 16 juli voorlag bij de kadernota  2019 en in de begroting 2019 is uitgewerkt.

 

Vier jaar terug zijn er door de kerntakendiscussie maatregelen getroffen om de toen  financiële positie van Koggenland onder de loep te nemen.  Hieruit is voort gekomen  dat de subsidies voor verenigingen boven de 18 jaar zijn vervallen. Dit waar  GBK  mordicus op tegen was.

 

Nu de financiële positie er rooskleurig uit ziet, corrigeert het college het besluit door  er 10% subsidie extra naar de verenigingen te laten vloeien, echter vallen de  verenigingen boven de 18 jaar daar nog steeds buiten.

 

Gemeente Belangen Koggenland heeft in de raad van 16 juli 2018 een amendement  ingediend om voor die verenigingen die buiten de genoemde regeling vallen, een  subsidie pot beschikbaar te stellen van70.000.- per jaar.

 

 Tevens heeft GBK bij de begroting van 2019 een motie ingediend om deze subsidie  weer op te pakken. Steun kreeg deze motie van PvdA/GL, CDA vond het een  sympathieke motie maar steunde dit net als W-K en VVD dit NIET!

 

GBK zal hier zeer scherp op zijn en het college hierop blijven aansporen, zeker daar  deze verenigingen van grote maatschappelijke betekenis   zijn en gewaardeerd  mogen worden.

  

 

  

Home Nieuws Vergaderingen Activiteiten/Columns Jaarplanning Programma Columns samenleving Contact Ledenpagina

 

 

 

KERNENNIEUWS

 

Avenhorn

 

Obdam

 

Spierdijk

 

Bobeldijk

 

Zuidermeer

 

Rustenburg

 

Ursem

 

De Goorn

 

Hensbroek

 

Scharwoude

 

Oudendijk

 

Berkhout

 

Grosthuizen

 

WogmeerWord lid van Gemeente Belangen Koggenland en bepaal mede wat er in uw omgeving gebeurt.

Meld u aan via het aanmeldingsformulier
of neem contact op met een van de fractieleden.
Gemeente Belangen Koggenland